top of page

7 τρόποι να κρατήσετε απασχολημένο τον σκύλο σας όταν λείπετε από το σπίτι



Λόγο της καθημερινότητας μας, ορισμένα σκυλιά μένουν ένα μεγάλο ποσοστό της ημέρας σπίτι μόνα τους και όταν βαριούνται βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Οι εναλλακτικές τους προτιμήσεις συνήθως είναι το ψάξιμο των σκουπιδιών, όπως επίσης το να δαγκώνουν τα έπιπλα ή ότι άλλο μπορούν να βρουν. Έτσι εκτός από το γεγονός ότι προκαλούν ζημίες στο σπίτι, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε 7 τρόπους για να κρατάτε απασχολημένο το σκύλο σας όταν εσείς λείπετε από το σπίτι.


1) Τηλεόραση

Βαλτέ την τηλεόραση σας σε οποιοδήποτε κανάλι, δυναμώστε λίγο την ένταση και αφήστε τον σκύλο να παρακολουθήσει. Καλά διαβάσατε! Ακούγοντας την τηλεόραση ο σκύλος τονώνει το μυαλό του έτσι αυτόματα του αποσπάται η προσοχή από το να βρει κάποιο άλλο δημιουργικό τρόπο να περάσει το χρόνο του στο σπίτι σας.

2) Παιχνίδια με φαγητό

Υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια στην αγορά, γνωστά κυρίως ως Kong τα οποία έχουν εισδοχές για να κρύψετε τις αγαπημένες του λιχουδιές. Γεμίστε το παιχνίδι και δώστε το στον σκύλο σας. Παρακολουθήστε τον με πόση συγκέντρωση και επιμονή θα παίζει με ένα τέτοιο παιχνίδι. Είναι ιδανικό να κρατάει τα σκυλιά απασχολημένα για αρκετές ώρες. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι ειδικά φτιαγμένα και ανθεκτικά. Η δική μας σκυλίτσα το λατρεύει.

3) Κυνήγι θησαυρού

Ένα ωραίο παιχνίδι να παίξει το σκυλάκι σας ενώ εσείς λείπετε είναι το παιχνίδι θησαυρού. Βαλτέ λιχουδιές σε διάφορα κρυφά σημεία μέσα στο σπίτι και αφήστε το σκυλάκι σας να τα βρει.

4) Παιχνίδια πάζλ

Τα παιχνίδια πάζλ είναι παιχνίδια όπου μπαίνουν κομματάκια τροφής ή λιχουδιών μέσα και υπάρχει μια σειρά ενεργειών την οποία ο σκύλος σας πρέπει να ανακαλύψει ώστε να αποκαλύψει μια μικρή δόση τροφής. Θα εκπλαγείτε βλέποντας τον σκύλο σας να λύνει το πάζλ.

5) Παιχνίδι από πάγο

Τα παιχνίδια από πάγο είναι ιδανικά για το καλοκαιράκι και για σκυλάκια τα οποία μένουν στην άυλη του σπιτιού. Πώς μπορείτε εύκολα και χωρίς έξοδα να φτιάξετε παιχνίδια πάγου? Είναι απλό και αποτελεσματικό. Παίρνετε ένα αγαπημένο του παιχνίδι, το βάζετε σε μια κούπα με νερό και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Άλλη μια αποτελεσματική λιχουδιά είναι να φτιάξετε ένα ζωμό και να τον βάλετε στην κατάψυξη έτσι ώστε όταν παγώσει ο σκύλος σας θα έχει ώρες ατελείωτης δροσιστικής λιχουδιάς.

6) Dog Walker

Για ορισμένους γονείς κατοικίδιων εκ των οποίων τα ωράρια της δουλείας τους είναι δύσκολα και απαιτητικά, το να καλέσετε έναν Dog Walker μπορεί να είναι η λύση για το σκυλί σας. Οι Dog walkers εξασφαλίζουν την βόλτα και την άσκηση του σκύλου σας ενώ εσείς λείπετε από το σπίτι. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ρωτήσετε για αυτή την υπηρεσία για να μάθετε πώς δουλεύει και να προσαρμόσετε ένα πρόγραμμα που να σας βολεύει.

7) Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

Δυστυχώς στην Κύπρο και την Ελλάδα τα καταφύγια είναι υπερχειλισμένα με αδέσποτα σκυλιά. Αν έχετε το χώρο και το χρόνο να αφιερώσετε για ακόμη ένα κατοικίδιο, τότε κάντε το χωρίς δισταγμούς. Τα σκυλάκια αν και εφόσον είναι φιλικά μεταξύ τους θα κάνουν παρέα μαζί ενώ εσείς λείπετε από το σπίτι. Αν δεν είστε σίγουροι αν ο σκύλος σας μπορεί να αποδεχτεί άλλο σκύλο στο σπίτι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να φιλοξενήσετε για λίγες μέρες. Επίσης, πολλά σκυλιά δυσκολεύονται στην αρχή να αποδεχτούν άλλο κατοικίδιο στο σπίτι, ενώ χρειάζονται μια περίοδο προσαρμογής που ίσως να χρειαστείτε κάποιο εκπαιδευτή να σας βοηθήσει στον σωστό χειρισμό του σκύλου σας σε μια τέτοια κατάσταση.

142 views0 comments

Comments


bottom of page