top of page

5 FACTS για την διατροφή του σκύλου σας.

Updated: Nov 14, 2020

Έχετε ποτέ κοιτάξει το σκύλο σας στα ματιά και διερωτηθήκατε αν αυτά που καταναλώνει είναι υγειές για αυτόν? Εδώ σας παρουσιάζουμε ορισμένα γεγονότα για να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Το 1860 o ηλεκτρολόγος James Spratt εφεύρε την πρώτη σκυλοτροφή. Κυρίαρχα συστατικά της εν λόγου σκυλοτροφής ήταν το σιτάρι, λαχανικά, παντζάρια, και ένα είδος βοδινής ζελατίνης.

​​

Το 1922 το πρώτο κονσερβοποιημένο γεύμα σκυλοτροφής δημιουργήθηκε από την KEN-L. Κύριο συστατικό ήταν το κρέας άλογου. Γύρο στις 30 χιλιάδες άλογα χρονιαία εκτρέφονταν με αποκλειστικό σκοπό την κονσερβοποίηση σκυλοτροφής.

​​

Τα σκυλιά μας μπορούν να κάνουν ανθρώπινη διατροφή. Γνωρίζατε όμως πως η χρήση ανθρώπινης διατροφής στους σκύλους, μπορεί να διαταράξει το πεπτικό τους σύστημα? Όπως και οι άνθρωποι ανάλογου τρόπους ζωής και ηλικίας έτσι και τα ζώα πρέπει να ακολουθούν μια θρεπτική ισορροπημένη διατροφή.

Η κακή ποιότητα των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο δέρμα και στο τρίχωμα του σκύλου, όπως επίσης έλλειψη ενέργειας, αργή ανάπτυξη, σκελετικές παραμορφώσεις, εμφάνιση κοιλιάς, υπερβολικό αέριο και δύσοσμα κόπρανα.​​

Φυστικοβούτυρο. Ναι καλά ακούσατε. Μια αγαπημένη απόλαυση πολλών σκύλων. Όχι μόνο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά περιέχει επίσης λιπαρά υγιή στην καρδιά, βιταμίνη Β και βιταμίνη Ε.

Pro Tip: Αν θέλετε να κρατήσετε απασχολημένο τον σκύλο σας για αρκετή ώρα βαλτέ μια κουταλιά φυστικοβούτυρο μέσα στο Kong του μαζί με λίγα κομμάτια τυρί ή την τροφή του και αφήστε τον να παίξει ελευθέρα.


56 views0 comments

Commenti


bottom of page